Wat ik deed

Liever van nu tot nul?

Timeline

1974
7 mei

Wouter wordt geboren

Wouter wordt geboren
Ik word geboren in Voorschoten.
1993
10 juni

VWO diploma

VWO diploma

Hoera! Ik behaal mijn VWO-diploma. Het is een jaartje later dan gehoopt en verwacht- ik heb dus een zeer gedegen basis.

1994
5 september

Werken bij de Kindertelefoon

Werken bij de Kindertelefoon

Ik werk tot 1998 bij de Kindertelefoon. Daar verricht ik allerlei werkzaamheden, waaronder de taakgroep “Registratie en signalering”. Ook sta ik aan de basis van de website.

1999
14 augustus

10 maanden stage bij Parnassia

10 maanden stage bij Parnassia

De ‘jaarstage’ Maatschappelijk Werk en Dienstverlening loop ik bij Parnassia, psychiatrie ouderen intramuraal (32 uur per week).

2001
5 juli

Afstuderen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Afstuderen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Ik studeer af aan de Hogeschool Leiden, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Het afstudeeronderzoek behandelt loyaliteitsconflicten bij informele en geformaliseerde netwerkplaatsingen.

3 september

Werken bij de Zorgring

Werken bij de Zorgring

Mijn werkzame leven start bij De Zorgring te Zoetermeer. Ik ga 32 uur per week aan de slag bij het Algemeen Maatschappelijk Werk.

2004
17 juni

Maatschappelijk Werk Online

Maatschappelijk Werk Online

Met collega Boris Stil ontwikkel ik een online werkwijze voor Maatschappelijk Werk. Dit doen we privé, in eigen tijd.

2008
20 maart

Online Dossier 1.0

Online Dossier 1.0

Thuis aan de keukentafel ontwikkelen we met Matthijs Brouwer voor Maatschappelijk Werk Online de eerste oerversie van het Online Dossier.

11 april

Trouwen

Trouwen

Na vijf jaar samen te zijn geweest treden Mariëlle van Dorp en ik eindelijk in het huwelijk. Dit doen wij in onze woonplaats Gouda, in het mooiste stadhuis van Nederland.

2010
4 januari

Kwadraad Hulp Online

Kwadraad Hulp Online

Het Online Dossier en Maatschappelijk Werk Online staan model voor Kwadraad Hulp Online. Mijn werkzaamheden verschuiven voor de helft van uitvoerend maatschappelijk werker naar projectleider Hulp Online.

2011
10 oktober

Mijn Doelen Stellen

Mijn Doelen Stellen

Ik ‘ontmoet’ Kelly de Vries via Twitter. We raken aan de praat over jongeren in gedwongen hulpverlening. We starten in eigen tijd een eerste versie van de website ‘Mijn Doelen Stellen‘. Deze site ondergaat diverse iteraties en wordt inmiddels druk bezocht en gebruikt.

2012
22 maart

Blogs voor ‘Changing Healthcare’

Blogs voor ‘Changing Healthcare’

De eerste blog voor de site Changing Healthcare: ‘Duurzame oude waarden’. In de loop van twee jaar volgen nog 18 stuks.

11 juni

Bert Prinsen prijs voor Mijn Doelen Stellen

Bert Prinsen prijs voor Mijn Doelen Stellen

Kelly de Vries en ik ontvangen de Bert Prinsen Prijs voor Mijn Doelen Stellen.

19 november

Tweede prijs Marie Kamphuis Prijs

Tweede prijs Marie Kamphuis Prijs

Voor Kwadraad Hulp Online ontvangen Boris Stil en ik de tweede prijs van de Marie Kamphuis Stichting.

2013
15 april

Lesgeven diverse hogescholen

Lesgeven diverse hogescholen

Ik begin met lesgeven aan hogeschool InHolland. Hierna volgt de Haagse Hogeschool. Het door mij ontwikkelde scholingsmateriaal zet ik in tijdens een module “Online en Blended werken” die zeven lessen duurt.

2014
13 februari

Start coöperatie I-Kracht

Start coöperatie I-Kracht

Ik ontwikkel content, scholingsmateriaal en de softwareprocessen. Daarbij implementeer ik blended werken bij diverse organisaties. Dit doe ik voor Coöperatie I-Kracht, die gestart wordt vanuit de basis voor blended werken die ik heb ontwikkeld.

20 november

Derde prijs Marie Kamphuis Prijs 2014

Derde prijs Marie Kamphuis Prijs 2014

Martijn Wesseling en ik ontvangen de derde prijs van de Marie Kamphuis Stichting voor MijnGroepOnline.

2015
11 december

Online Dossier versie 3.0

Online Dossier versie 3.0

We versie lanceren 3.0 van Online Dossier/Mijn Kwadraad. Hiermee wordt samenwerken met cliënten nog beter digitaal ondersteund. Ik ben medeverantwoordelijk voor ontwerp, bouwproces en scholing van professionals in het gebruik ervan.

2016
1 maart

Mijn Doelen Stellen 2.0

Mijn Doelen Stellen 2.0

Mijn Doelen Stellen wordt een echte webapplicatie. Kelly en ik zorgen voor een 70-tal ‘doelenkaarten’ om gebruikers van de site te helpen hun doelen te stellen. De gebruikers kunnen onder andere hun doelen- en actielijst bijhouden en deadlines stellen.

23 december

Online Dossier versie 3.3

Online Dossier versie 3.3

Met deze release van Online Dossier realiseren we dat Kwadraad voor bijna alle werksoorten de volledige registratie kan vastleggen. Hiermee wordt registratie nog meer een onderdeel van het hulpverleningsproces: zowel inhoudelijk (dossiervoering) als cijfermatig (verantwoording).

2017
6 maart

Kwaliteitsverbetering

Meer en meer help ik de afdeling Kwaliteit van Kwadraad met diverse projecten zoals de implementatie van de AVG en cliënttevredenheid. Voor dat laatste ontwikkel ik een webapplicatie.

6 juni

Klachtencommissie

Ik neem zitting in de interne klachtencommissie voor cliënten van Kwadraad.

2018
2 april

Ondersteuning reïntegrerende collega’s

Ik start met de ondersteuning van collega’s die na (langdurige) ziekte in hun werkproces terugkeren. Luisteren, spiegelen, aansporen waar nodig en óók indien nodig de rem erop zetten beschouw ik als belangrijke onderdelen van mijn taak.

13 november

Forum Kwadraad

Forum Kwadraad

We starten een nieuwe pilot bij Kwadraad, waarbij ervaringsdeskundigen een forum inhoudelijk gaan beheren. Ik zorg voor het prototype van de site en de begeleiding van de ervaringsdeskundigen.

2019
8 april

Commissie SET ZonMW

Commissie SET ZonMW

Ik word gevraagd om toe te treden tot de commissie ‘Stimuleringsregeling E-health Thuis’ van ZonMW. In deze commissie beoordelen we subsidieaanvragen voor opschaling van e-health-initiatieven.

1 mei

Jaarplanning Kwadraad

Jaarplanning Kwadraad

De Jaarplanning geeft het overzicht van alle interne evenementen en bijeenkomsten die Kwadraad biedt. Via de webapplicatie schrijven medewerkers zich in voor een bijeenkomst.