Een nieuwe baan bij Adapcare
Ik treed in dienst bij Adapcare, in de functie van Implementatieconsultant Zorginhoud.
Ik treed in dienst bij Adapcare, in de functie van Implementatieconsultant Zorginhoud.
Een jarenlange wens komt uit. Eindelijk is het mogelijk om online groepswerk aan te bieden. Samen met collega’s zet ik de draaiboeken om naar online programma’s. De eerste groepstraining begint in juli.
Na jarenlang experimenteren met verschillende platforms voor online zelfhulp kiezen we een platform dat echt werkt. Op deze manier kunnen bewoners gratis gebruik maken van zelfhulp, zonder dat hun privacy in het geding is. Ik zorg voor de inrichting en bijschaven van de inhoud.
Natuurlijk is de pandemie verschrikkelijk. Tegelijk biedt de situatie ongekende mogelijkheden om blended en online werken écht in te bedden. Ik realiseer online opleidingen, zowel inhoudelijk als procesmatig.
Binnen de kortste keren zorgen we ervoor dat alle collega’s gebruik kunnen maken van beeldbellen. We realiseren opleidingen die vooral gericht zijn op de inhoud- de techniek is immers niet zo heel ingewikkeld. Ik schrijf er een blogje over met de ene open deur na de andere.
Ik word gevraagd om toe te treden tot de commissie ‘Stimuleringsregeling E-health Thuis’ van ZonMW. In deze commissie beoordelen we subsidieaanvragen voor opschaling van e-health-initiatieven.
De Jaarplanning geeft het overzicht van alle interne evenementen en bijeenkomsten die Kwadraad biedt. Via de webapplicatie schrijven medewerkers zich in voor een bijeenkomst.
We starten een nieuwe pilot bij Kwadraad, waarbij ervaringsdeskundigen een forum inhoudelijk gaan beheren. Ik zorg voor het prototype van de site en de begeleiding van de ervaringsdeskundigen.
Ik start met de ondersteuning van collega’s die na (langdurige) ziekte in hun werkproces terugkeren. Luisteren, spiegelen, aansporen waar nodig en óók indien nodig de rem erop zetten beschouw ik als belangrijke onderdelen van mijn taak.
Ik neem zitting in de interne klachtencommissie voor cliënten van Kwadraad.
Meer en meer help ik de afdeling Kwaliteit van Kwadraad met diverse projecten zoals de implementatie van de AVG en cliënttevredenheid. Voor dat laatste ontwikkel ik een webapplicatie.
Met deze release van Online Dossier realiseren we dat Kwadraad voor bijna alle werksoorten de volledige registratie kan vastleggen. Hiermee wordt registratie nog meer een onderdeel van het hulpverleningsproces: zowel inhoudelijk (dossiervoering) als cijfermatig (verantwoording).
Mijn Doelen Stellen wordt een echte webapplicatie. Kelly en ik zorgen voor een 70-tal ‘doelenkaarten’ om gebruikers van de site te helpen hun doelen te stellen. De gebruikers kunnen onder andere hun doelen- en actielijst bijhouden en deadlines stellen.
We versie lanceren 3.0 van Online Dossier/Mijn Kwadraad. Hiermee wordt samenwerken met cliënten nog beter digitaal ondersteund. Ik ben medeverantwoordelijk voor ontwerp, bouwproces en scholing van professionals in het gebruik ervan.
Martijn Wesseling en ik ontvangen de derde prijs van de Marie Kamphuis Stichting voor MijnGroepOnline.
Ik ontwikkel content, scholingsmateriaal en de softwareprocessen. Daarbij implementeer ik blended werken bij diverse organisaties. Dit doe ik voor Coöperatie I-Kracht, die gestart wordt vanuit de basis voor blended werken die ik heb ontwikkeld.
Ik begin met lesgeven aan hogeschool InHolland. Hierna volgt de Haagse Hogeschool. Het door mij ontwikkelde scholingsmateriaal zet ik in tijdens een module “Online en Blended werken” die zeven lessen duurt.
Voor Kwadraad Hulp Online ontvangen Boris Stil en ik de tweede prijs van de Marie Kamphuis Stichting.
Kelly de Vries en ik ontvangen de Bert Prinsen Prijs voor Mijn Doelen Stellen.
De eerste blog voor de site Changing Healthcare: ‘Duurzame oude waarden’. In de loop van twee jaar volgen nog 18 stuks.
Ik ‘ontmoet’ Kelly de Vries via Twitter. We raken aan de praat over jongeren in gedwongen hulpverlening. We starten in eigen tijd een eerste versie van de website ‘Mijn Doelen Stellen‘. Deze site ondergaat diverse iteraties en wordt inmiddels druk bezocht en gebruikt.
Het Online Dossier en Maatschappelijk Werk Online staan model voor Kwadraad Hulp Online. Mijn werkzaamheden verschuiven voor de helft van uitvoerend maatschappelijk werker naar projectleider Hulp Online.
Na vijf jaar samen te zijn geweest treden Mariëlle van Dorp en ik eindelijk in het huwelijk. Dit doen wij in onze woonplaats Gouda, in het mooiste stadhuis van Nederland.
Thuis aan de keukentafel ontwikkelen we met Matthijs Brouwer voor Maatschappelijk Werk Online de eerste oerversie van het Online Dossier.
Met collega Boris Stil ontwikkel ik een online werkwijze voor Maatschappelijk Werk. Dit doen we privé, in eigen tijd.
Mijn werkzame leven start bij De Zorgring te Zoetermeer. Ik ga 32 uur per week aan de slag bij het Algemeen Maatschappelijk Werk.
Ik studeer af aan de Hogeschool Leiden, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Het afstudeeronderzoek behandelt loyaliteitsconflicten bij informele en geformaliseerde netwerkplaatsingen.
De ‘jaarstage’ Maatschappelijk Werk en Dienstverlening loop ik bij Parnassia, psychiatrie ouderen intramuraal (32 uur per week).
Ik werk tot 1998 bij de Kindertelefoon. Daar verricht ik allerlei werkzaamheden, waaronder de taakgroep “Registratie en signalering”. Ook sta ik aan de basis van de website.
Hoera! Ik behaal mijn VWO-diploma. Het is een jaartje later dan gehoopt en verwacht- ik heb dus een zeer gedegen basis.
Ik word geboren in Voorschoten.